Som berör dig…

…är tre ord som Kurirens nye chefredaktör skrev i ett mejl till mig. Du kan läsa mejlet i förra inlägget. Jag har ingen som helst förväntan att Kuriren ska beröra mig och jag tror inte heller att redaktionen har det som mål heller.
Kan inte heller tro att det är något som Kuriren ska hålla på med.

Men känner en liten lust att få bjuda på en fundering – skillnaden mellan en gråtrist lokaltidning och ”alternativa media”.

Det är tydligen så att det är en stor nyhet i Sverige att skådespelaren Luke Perry har dött. Eftersom jag inte har tv har hans storhet gått mig förbi.
Nåväl – Kuriren vill inte vara sämre än de stora drakarna och uppmärksammar förstås också den – stora nyheten.

Ur Kurirens text kopierar jag:

”Nu är Luke Perry borta, blott 52 år gammal, efter en stroke. Han har förstås gjort annat efter ”Beverly Hills”, men det är som olyckan Dylan han blir ihågkommen. ”Beverly Hills” hade allt för intrig- och romantiktörstande tonåringar: bitchiga Kelly som blev snäll efterhand, menlösa Donna (spelad av Tori Spelling, dotter till producenten och inte direkt gudabenådad skådis), nördige David Silver, duktiga flickan Andrea Zuckerman, och så bad boy-Dylan och Brenda, Brandons tvillingsyster som blev Dylans käresta.”

Jaha, mumlar jag och kväver oberörd en gäspning.

Vilket jag inte gör när jag på alternativa media, läser en text om samme Luke Perryen rykande het text som verkligen berör mig. Som får mig att förstå bakgrunden till hans storhet.  Sådant som om kvällen får mig att längta till att få vakna nästa morgon – nyfiken på vad de kommer att bjuda mig för läsupplevelser – denna nya dag…

Kurirens text om Perry får mina tankar att hamna hos Coop och deras ”Konsums blåvita varor” – en produktserie för konsumenter som (förmodligen) anser att fiskpinnar är höjden av kulinarisk upplevelse…