Om lokala idéprogram…

Du, sa Clemens. vad tror du om det här med att Moderaterna vill skapa sig ett nytt idéprogram?
Clemens vet att jag många gånger har givit M min röst i riksdagsvalen – dock inte i det senaste.
Nja, svarade jag tveksamt, eftersom jag läst att det lär vara en grupp på 12-14 personer som förväntas åstadkomma denna tulipanaros – och att jag så lätt minns vad en klok person sa mig ”En kommitté kan inte hoppa stav” och vet ju också att M flera gånger tidigare har samlat ihop en grupper likasinnade för att ta fram ”oemotståndliga” nya idéprogram.
Det har gått så där…

Och jag citerar ur Fokus:
»Det snällaste man kan säga om Moderaternas idéprogram är att det mesta som står där är sant. Problemet är att det inte står något som inte också är trivialt«, skrev Andreas Johansson Heinö i Borås Tidning.

Vi får vänta och se, enades vi om, och övergick till att, lite förstrött så där, framföra några små funderingar kring de lokala partierna i Vingåker.
Ingenting begåvat dock – för hur skulle man kunna det?

– Du, om det där med nytt idéprogram – tror du att de partier som i senaste kommunvalet gick bakåt – har börjat fundera över om de också ska samla ihop ett gäng och se om de kan komma på något som de tror kan få dem att växa i nästa val? sa Clemens och tittade lite klurigt på mig.

Nja, svarade jag igen, det tror jag nog inte på, även om jag har nåtts av ryktet att i alla fall VTL har ägnat sig åt att analysera sitt valresultat. Och hamnade i en kort egen fundering kring kring hur hopplöst jag kan tro att det är att finna det där ”unika vinnande” som kan (åtminstone) fördubbla rösterna i nästa kommunval för
t ex VTL och Liberalerna.

Och både Clemens och jag hade samma uppfattning – nu kommer partierna inte att lägga ner så mycket möda på att hålla väljarnas intresse uppe de kommande åren utan vaknar väl till liv igen några få månader innan valet 2022.

– Inte så begåvat, sa Clemens lika dumt som att tro på en topp placering i Vasaloppet 2022 och börja träna tre månader innan.
– Det är ju nu, under den långa sega väntetiden fram dit, man måste få sig att träna hårt – teknik och kondition, se till att ha rätt utrustning, ta lärdom från de som nu segrar osv – för att hinna/kunna bygga upp en möjlighet som kan ge en bra placering.

Vem bryr sig, sa jag…