Pridetåg i Vingåker

Du, sa Clemens och norpade till sig ännu en av Madams goda kanelbullar – har du läst i Kuriren att det ska arrangeras ytterligare ett Pridetåg och festival i kommunen senare i år?

Nix, det hade jag inte sett och undrade när det då skulle äga rum men det kunde man inte få reda i artikeltexten, svarade Clemens.
Och citerade vad upplevelsechefen Jan Tranquist säger: att det är stort att en kommun av Vingåkers storlek anordnar pride och att det har ”ett mycket symboliskt värde”.

– För vem då? undrade Clemens, vilket vi två var osäkra på och därför klickade oss till artikeln på kkuriren.se. Där vi trodde oss se svaret på frågan:
– Vi vill skapa en dag för mångfald där alla människors lika värde och rätt till att få finnas manifesteras, sade Tranquist – och Clemens läste högt att kommunen ordnade sin första Pride år 2016 med tanken var att uppmärksamma hbtq-personer och andra utsatta grupper i samhället.

AHA!utropade Clemens med glittrande ögon. Utsatta grupper – då finns det givetvis plats i paraden för en stor utsatt grupp i Vingåker – de 1141 personer som röstade på Sverigedemokraterna i kommunvalet senast.Sedda över axeln som de är av vissa i kommunfullmäktige.
För att inte tala om hur SD bemöts av de andra partierna på riksplanet.

Precis,
svarade jag entusiastiskt, och fortsatte med – då ska jag ta kontakt med min gode vän Leif G V Persson som är en stark SD-anhängare med goda känningar inom SD i Örebro och be att han ser till att några hundra därifrån kommer till Vingåker för att visa sin solidaritet med de andra utsatta grupperna.

Kommunstyrelsens ordförande, Anneli Bengtsson säger ju att:
– Det har betydelse inte bara för Vingåker utan hela Sverige. Att vi tar ställning för alla människors lika rättigheter och att det här är en viktig fråga.

Du, sa Clemens, ibland är man rent av stolt över att bo i Vingåker.
– Kan det vara läge för att bevisa detta med varsitt glas rött?
– Det är det alltid läge för, svarade jag…