De som gör livet lättare…

En av de (många) stunder då jag har lätt att falla i funderingar är när jag kör bil. Kan jag redovisa på så sätt att när jag i morse for till återvinningscentralen med de senaste veckornas ”skräp” – på hemvägen hamnade i ”tänk så många människor det finns som jobbar för mig och som jag aldrig tänker på.”
Återvinningscentralen i Vik, såg, när jag ankom vid halvtiotiden såg ju lika städad ut som jag har hemmavid. Fungerar oklanderligt och jag kände verkligen förnöjsamhet när jag for hemåt över att där finns en sådan möjlighet att bli av med sina ”sopor”.

Där sista ordet där gjorde att jag i tankarna hamnade hos alla de övriga som gör mitt liv lättare att leva – som ”sopgubbarna”, de som sköter och underhåller vatten och avlopp, de hos kommunen som ser till att jag har el i huset och rycker ut så fort där uppstår ”problem” oavsett tid på dygnet.
Där finns massor av kunniga människor som sköter ”sitt” vilket betyder att de finns där bakom mitt behagliga liv.

Lika mycket som jag uppskattar ”han” som kör traktorn som plogar bort snön på gatorna gillar jag hen som ser till att kommunens gräsmattor är så fina om sommaren.

Jag behöver väl inte räkna upp alla dem som förljuvar mitt liv, utan att jag just dagligen tänker på dem, du kan säkert komma på dem alla du också.
Jag har ju sagt det många gånger förr – jag gillar måndagar…