Lantisar är dummare…

I alla fall kan jag läsa om det i en artikel i Expressen – som bl a säger:

”Forskare på Linköpings universitet har studerat de 1,29 miljoner män som mönstrade mellan 1990 och 2012. Forskarna analyserade de unga männens IQ-test, tog reda på hur länge de studerade och följde deras fotspår.

Nu har deras öden blivit en artikel i den ansedda tidskriften Science Advances, i vilken de östgötska forskarna fastslår följande: begåvade människor väljer generellt bort landsbygden.

De som hade flyttat till större städer hade i genomsnitt nästan två års längre utbildning och deras intelligenskvot var högre.”

Jaha, suckar jag lite smått, och undrar hur jag ska värdera mig själv då – jag som bott hela mitt vuxna liv i Stockholm innan jag flyttade till Vingåker.

Har inte hunnit fundera så mycket över  min fråga till mig själv – här ovan – men har i alla fall haft en snabb ”tanke” kring en artikel i Kuriren där jag får veta att en ”Körpedagog” har rekryterats till kommunen Vingåker.
Om just det har jag ingen åsikt (just nu) men blev till lunchfikat lite fundersam kring alla dessa pedagoger – i de mest märkliga områden – som vimlar omkring i vårt land.kommentar-pedagog Wilmarsgård ställer sig till förfogande! 
Vi kan säkert komma överens om arvodet……