Sommarpolitik…

…kan det finnas något mer ointressant? Frågade jag mig själv för en stund sedan när jag läst en krönika hos Kvartal – som raljerade lite över partiernas förehavande på Almedalen. 
Det var några rader där som väckte mitt intresse för en fundering:

”Det är en spännande paradox: Ju mer folk i expertpanelerna pratar om Moderaternas återgång till konservatismen, desto mer liberalt blir budskapet från Moderaternas partiledare. Åtminstone om man ser till vad för typ av samhälle han beskriver att han vill ha, vilket känns som en rimlig utgångspunkt.”
(min fetmarkering)

Jag började fundera över bristen hos våra lokala partier att med jämna mellanrum lämnar besked över just den frågan – vad för typ av samhälle de vill ha?
Och vad de gör för att uppnå detta.
Jag

Jag kan gott föreställa mig att just ingen mer än jag har sparat på valmaterialet som du (vi) fick från partierna inför det förra valet – späckade med floskel-löften om vilka stordåd de skulle uträtta om de bara kom till makten.

Nä – du slipper exempel – men jag är lika förundrad över att – som jag uppfattar det – ingen enda Vingåkersbo verkar ha minsta intresse av att ställa frågor till partierna om deras löften ”Hur blir det med det här nu då?”

Och, givetvis beror det på att ingen väljare minns det minsta av vad partierna utlovade. Så de har ingenting att fråga om.
Dessutom är det ju Damfotboll på tv, det ska fixas med semesterplanerna och gräsmattan ska klippas – så vem har minsta lust att skänka en fundering om kommunpolitiken?

Och glad som f-n är man för den saken inom partierna – vilket gör livet för dem tämligen behagligt (vad gäller den saken) inte minst då för att de – därmed – inte behöver tänka sig ha minsta tanke på att på något sätt störa väljarna med minsta gnutta egen information som skulle kunna väcka upp besvärliga tankar hos de slumrande… 

Och vem i Vingåker (eller hos Kuriren) skulle ha minsta åsikt/intresse av ifall företrädare för VTL hade ätit lunch med ledarna för vårt lokala SD?
Tre år före nästa val…

PS – läser i en annan krönika i Kvartal:
”Alla som har bevakat Almedalsveckan för en stor medieaktör vet att det semestrande Sveriges intresse för det som sägs och spelas ut i Visby inom ramen för det konventionella är försvinnande litet.
Det verkligt originella, däremot, är tidlöst intressant.

Min fetmarkering som också pekar på ett skäl varför våra lokala politiska partier är så frånvarande…