Tidningar i kris…

…skrev jag en del om i går. Och i dag får jag mer fakta om den saken när jag i Expressen läser om att Mittmedia (28 lokaltidningar) ser ut att få ny ägare. Expressen skriver:

Mittmedia befinner sig i djup ekonomisk kris och utan en ny ägare, och kraftiga besparingar, går företaget sannolikt i konkurs i år, enligt flera uppgifter i branschmedier. ”Mittmedia har stora ekonomiska problem”, skriver Medievärlden på fredagen. Ledningen för tidningskoncernen har däremot förnekat att pengarna inte räcker till personalens löner.

Medieanalytikern Robert Rosén, tidigare chefredaktör GD och expert på Mittmedia på “Utkiksbloggen”, medverkar i Expressen TV.

Om Medievärlden och Journalisten har rätt i sina uppgifter – vad betyder det för Mittmedia?

– I första hand att koncernen förhoppningsvis räddas. Den befinner sig nära konkurs på grund av sina finansiella problem, säger Rosén.

Den eventuella försäljningen till Bonnier räddar utgivningen av de 28 lokaltidningarna, men Medievärlden skriver samtidigt: 

”Enligt Medievärldens uppgifter planerar Bonnier att spara in genom att göra sig av med chefer och annan överbyggnad men behålla den redaktionella styrkan. Det ska, enligt uppgifter, krävas besparingar på 250 miljoner svenska kronor för att få koncernen på fötter igen.”

Minsann – det är tufft att ge ut lokaltidningar- vilket vi då nyss har fått vetskap om då Katrineholms-Kuriren vid årsskiftet fick nya ägare – på grund av finansiella problem – som i sin tur berodde på?
Ja – vad tror du?