Underbegåvade…

…skriver jag som rubrik i stället för ett annat ord jag egentligen skulle ha velat skriva. Och jag vet inte alltid om jag då menar våra politiker eller oss som röstat fram dem. Eller oss svenskar i allmänhet…

Jag, som vaknar glad och nyfiken – åtminstone 361 av årets dagar, blev denna förmiddag en smula ”upprörd” av vad jag läser om att en ny jättestor, jättefin, flygplats kommer att öppnas i Kina i höst.

Jag missunnar inte Kina detta, och det är inte det som gör mig upprörd – men blir i alla fall en smula mer betänksam när jag i blogginlägget (eller som G W Persson säger om vissa bloggar – en mindre artig plats än dagstidningarna) läser att:
Exempelvis Indien planerar för 200 nya flygplatser, och Kina för drygt 200 nya. Plus mängder med nya kolkraftverk…

Just när jag läste de orden tänkte jag på ordet som jag inte vågar skriva i rubriken men börjar på bokstaven ”i” – dvs alla de som ivrar för flygskam – vilket fick mina funderingar på något sätt att  – automatiskt hamna i Vingåker.
För jag tänkte också ”En sån jävla tur då att vi i Vingåker satsar på elbilar i kommunens bilpark”.
Och undrar lite stilla över hur många Vingåkersbor som anser (tror) att det räcker som – klimatkompensation. För det globala klimatet menar jag där…

Och hur många i kommunen det kan vara som funderar över hur ”världen” – eller i alla fall vårt lokala KF – nu ska agera för att kraftfullt få ut sin syn (och krav) på det här med att flygplanstillverkarna Boeing och Airbus genast ska sluta tillverka sina eländiga klimatförstörande produkter.
Och – lite märkligt kan jag tycka – har ännu inte till KF inkommit ett Medborgarförslag om det – eller att ”Kommunen Vingåker kraftigt ska fördöma att så många svenskar åker ända till Frankrike för att titta på – damfotboll”.

Nix – det är heller inte det som gör mig upprörd – men det blir jag av att ta del av alla totalt (för klimatet) meningslösa förslag som jag förväntas leva efter – som kommer från alla dem som hos mig hamnar under beteckningen ”i”…