Små subtila argument…

Bläddrar förstrött i media och glor lite halvt ointresserad på de reseannonser jag ser. Suckar avvisande över bilderna på chartermål med (som någon tycker) sina lockande bilder på stränder där otaliga solstolar exponerar solhungrande turister, och bilder från mysiga uteserveringar befolkade av leende människor.
Mest kvinnor, de har alltid de mest vackra och lockande leendena…

Ser så den här annonsen från SAS som jag fastnar inför. Den är klart lockande på mig, och jag börjar, smått förundrad över min reaktion, försöka bena ut varför jag bli berörd. Och försöker förstå hur den som knåpat ihop annonsen har ”tänkt”.
Nu talar jag verkligen för mig själv – det är en två-tre saker som sticker ut som påverkar mig mest.
– Färgen på mannens tröja plus hans kraftfulla muskulösa arm. Trygghet.
– Den smala unga damen och hennes väl exponerade behag. Mums…
– Den stämningsfulla omgivningen som lockar reslusten hos en sådan som jag…

Tre små ljuvligheter  – som tillsammans får mig att tänka: ”Tänk om våra lokala politiska partier begrep sig på att använda liknande subtil påverkan för att framhålla sina valargument som kan påverka oss att ge dem vår röst”.

(Det trodde du inte – va?)
Men det kan i alla fall bero på värmen?  😉
Så måste det nog vara, tänker jag då min senaste datormografi (av min hjärna) för två år sedan visade att allt ”såg normalt ut”.

Hur som haver det kan ju också vara så att de, de politiska partierna i Vingåker, har rätt i sitt antagande att ”Vingåkersborna begriper sig inte på att förstå subtilare antydningar om kommunens positiva framtid annat än bilder på (typ) Göran Persson och Göran Greider ätandes fläskpannkaka på Säfstaholms slott”.
Säger Clemens alltså…

En kommentar till “Små subtila argument…”

  1. En bra dag.

    Har inhämtat att den här dagen firas måttligt av en blandad skara, främst invandrare, kristdemokrater och äldre män.

    25% av befolkningen firar den här dagen mot att ca 86% firar midsommar. 3% tar sig an en första maj-demonstration. (säkert minskande i dessa tider).

    Mest av alla firar invandrare och då särskild de som kommer från ett utomeuropeiskt land. De vill gärna manifestera att de tillhör oss när de etablerat sig. Invandrare från grannländerna firar däremot nästan lika lite som vänsterpartister har noterats i SOM-undersökningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *