Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Clemens 24/10

Du, sa Clemens, jag tittade i förmiddags in hos tidningen Fokus och läste några rader i en krönika som lättade upp humöret rejält. Och så startade vi min dator för att jag skulle kunna läsa vad han refererade till.
Krönikan av, Michaela Abercrombie Simpson börjar så här:

”Om Sveriges unga befolkning hade fått avgöra valet, skulle vi ha sluppit det parlamentariska kaoset. Hos förstagångsväljarna vann nämligen borgerligheten valet stort, med Moderaterna som största parti. Mönstret är detsamma bland de ännu yngre. Även i skolvalet blev Moderaterna störst och Centerpartiet och Kristdemokraterna gick framåt jämfört med 2014.

Vi tittade på varandra och log…

– Synd att vi är så gamla att vi förmodligen inte får uppleva när detta slår igenom i Vingåker. Att S blir ett lokalt 17-procentsparti, förklarade han pedagogiskt eftersom han inte alltid tror att jag hänger med i hans tankegångar.

Så resonerade vi lite kring våra funderingar att anledningen till att vårt lokala S är största parti i Vingåker beror på att här finns så många gaggiga pensionärer som inte hänger med i omvärldens förändring och därför inte kunnat ta till sig förändringarna och blivit – eller envist låter sig bli – påverkade – och därför i senaste valet av gammal vana givit S sin röst.

Det kommer att ta lite tid innan dagens ungdom tar över, var vi ense om, och var lika ense om att det skulle nog dröja lite extra länge i vår kommun ”Eftersom vi i Vingåker ligger alltid lite efter”.

Därefter övergick vi till att prata om andra intressanta saker – som kvinnor – som ibland för oss är lika omöjliga att förstå – ungefär lika omöjligt då – som att försöka begripa vad våra rikspolitiker har för sig i sin vimsighet för att få till en duglig regering.
Vilket vi var tämligen ense om att det inte ”skulle gå” att få till – med dagens politiker.