Det är något med Danmark…

…som jag gillar, känner jag starkt efter att i Fokus läst en lång intervju med Marie Krarup, (DF) Dansk Folkepartis, integrationspolitiske talesperson. Som visar sig vara en person med  bland annat bestämda åsikter om hur vi sköter vår politik i Sverige.

Krarup visar den besökande journalisten en bild, som visar hur ett hundratal muslimer samlats till fredagsbön på Christiansborgs slottsplats och säger:
Här är en bild av vad jag önskar inte ska ske i Danmark.
Det här är inte Danmark, det är ohyggligt.”

Marie Krarup, framhåller också skillnaden mellan hennes parti och vårt svenska SD genom att säga:

”Jag har lagt märke till att SD gör mycket negativa kampanjer,.
De antyder domedag och undergång.
Vi gör positiva kampanjer. Danmark är dejligt och Danmark ska bli ännu dejligare. Vi säger inte att Danmark är på väg att gå under, även om vi ser utmaningarna.
Jag tror att våra positiva kampanjer också gör att vi är lättare att samarbeta med. De negativa kampanjerna jag sett från Sverige skulle vi aldrig använda.”

Låter klokt? Eller hur ni begåvade läsare som läser detta. Tänker jag och njuter av vad hon också säger:
”Danmark och Sverige hade tidigare samma dåliga utlänningspolitik, tills DF bildades. Därefter kan man se att vi gjort skillnad, Danmark har fått in färre och färre och det är för att vi fått inflytande.”

När jag läser detta så är det väl inte så konstigt om funderingarna hamnar hos vårt svenska SD och skillnaden över hur ett parti som fick 21 procent i senaste Folketingvalet har varit så framgångsrika i sin påverkan av invandringen till Danmark.

Om du har läst mitt förra inlägg så vet du att jag gillar ”att man inte är som alla andra – och att man också vågar stå för vad man tycker”.
Förmodligen är det den saken som gör att jag gillar danskar och Danmark.
Vill jag framhålla när Marie Krarup säger: (vid frågan om inte invandringen från islamska länder är positivt för den behövliga framtida välfärden)

”Det är vanvett och helt fel. En arab kan inte ersätta en svensk eller dansk.
Det är en helt annan kultur.
Alla våra erfarenheter under senaste 50 åren visar att de som kommer från länder med låg utbildningsnivå inte kan ersätta en svensk eller dansk.
Det är alla möjliga problem förbundna med dem.”

Vågar man framföra sådana orädda åsikter hamnar man på omslaget på Fokus – Sveriges bästa tidning.

Kan du tänka dig en svensk kvinnlig politiker som – så här utmanande – vågar låta sig fotograferas? Nej, det kan inte jag heller. Ser lättare framför mig en, försedd med sedesam knytblus och med ängsligt ihopknipta knän. Det låter ju som en beskrivning av dagens svenska politik.

PS – läser en kommentar på nätet:
Danskarna har det svenskar saknar !
Självkänsla , integritet och en klar Verklighetsuppfattning !
Utan att vara medlöpare till politisk korrekthet.

Lämna ett svar