Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Det är något med Sverige…

…kände jag för att sätta som rubrik med den tanken att peka på förra inlägget och vad jag skriver där. (Det är något visst med Danmark)
Även denna gång är det en bild som inspirerat mig till att starta datorn. Bilden, som finns i en annons i Fokus får mina funderingar att hamna i den svenska politiken och där alldeles speciellt hos Miljöpartiet.

Nja, den här gången finns mina funderingar inte hos MP för dess syn på den ekonomiska politiken – utan för att jag just inte kan få till någon slags begriplig tankegång om – MP och deras tankegångar om klimatet.
(Miljöpartiets eftervalsanalys visar nämligen att så lite som en procent av väljarna anser att MP förstår vanligt folk. Bland de egna väljarna är motsvarande siffra bara tio procent. Ur Nyheter idag 3/5)

Fast, tänker jag sedan, borde inte mina funderingar ha hamnat hos Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ i första hand eftersom vad  Jamil skriver (jag tycker) är en perfekt beskrivning av hur de två partierna ser på hur den ekonomiska verkligheten skulle kunna lösas.
I vulgärare kretsar än dem som nattgökens läsare befolkar, skulle frågan kunna infinna sig: Får man vara hur dum som helst som riksdagspolitiker?
Eller som svensk – vill jag plötsligt lägga till enär det ju finns ett antal personer som röstar på de här ovan nämnda partierna.
Svaret är ja på båda frågorna.
Kanske jag ska förklara att det även gäller bloggare…

F-n också, nu tappade jag helt tråden till MP och vad jag hade för synpunkter om deras miljöengagemang, men jag tror att det handlade ungefär om att ”Det finns ingen övre gräns för hur mycket vi svenskar ska avstå från – för att rädda planeten”.

Sannolikt blev tidigare idag (också) inspirerad att tänka lite åt det hållet när jag läste de här två artiklarna: (läs gärna kommentarerna)
– Klimatfrågan en ickefråga för nästan alla människor.

– Att marknadsföra klimat

 Plus en till som jag just kunde ta del av:
– Ett dyrt parti