Det är orättvist…

Är ett uttryck som man ofta får läsa. Vad det är som är orättvist är det – är mindre vanligt att få ta del av. Och får man det, så är det inte så ofta som jag håller med om svaret/påståendet.
Som när den kvinnliga innebandypelaren, Ellen Rasmussen, i Kvällsposten svarar:

Jag antar att du helst av allt hade velat kunna leva på innebandyn?
– Det hade självklart varit en dröm, men man får vara realistisk. Det finns tyvärr inga fulltidsproffs här. De hade kunnat dela med sig lite av sina miljoner.

Vilka är ”de”?
– Fotbollsproffsen. Zlatan hade kunnat ge mig en miljon så hade jag kunnat leva på det resten av min karriär, han hade kunnat vara lite schyst och göra det.

– Man spelar innebandy för att man älskar innebandy, inte för att tjäna miljoner. Vi spelare vet om hur situationen är. Manliga fotbollsspelare tjänar miljarder i veckan, varför så stor skillnad? Det är orättvist. (min fetmarkering)

Så skulle aldrig en manlig innebandyspelare uttrycka sig – var min första tanke när jag läste det påståendet. Möjligtvis kunde han vara en smula avundsjuk på alla de indrottsmän som är framgångsrika i mer publika sporter – men orättvist?
Det har jag mycket svårt att tro. Han vet ju att han själv har valt att ( i det här fallet) bli innebandyspelare och vet det ekonomiska läget för sådana klubbar.
Kommer så att fundera lite över Vingåkers Volleybollag, och ”lönerna” för dessa spelare i jämförelse med stjärnorna inom sporten i USA.
Astronomiska skillnader – som jag inte för en sekund skulle få för mig att de i Vingåkers herrlag skulle beteckna som – orättvisa.

Det hade varit intressant om journalisten hade frågat Ellen Rasmussen om hur hon ser på varför den här orättvisan finns.
Och hur hon föreslår hur man skulle kunna minska den…