Det var så billigt att jag…

…jag kunde inte låta bli. Att slå till (köpa) alltså. Har jag hört en del personer säga.
Händer aldrig mig – med ett undantag. När jag besöker Ikea och ser deras priserbjudande om 5 kr för en varm korv med bröd. Då unnar jag mig att beställa två – för att jag är väldigt förtjust i ”korv med bröd” och (då) påverkad av det mycket låga priset.

För mig är ett tankehopp från varm korv till flygresor fullkomligt naturligt – speciellt när jag fått ett pangerbjudande från Norwegian där de erbjuder mig att för (som de själva nog anser) ett specialpris (prissänkning alltså) flyga med dem till utvalda destinationer. Som London och dess Julskyltning  – jag just funderade lite på att titta på igen.

Antagligen hoppas Norwegian att vi som får (som e-mail) detta erbjudande ska uppfatta erbjudandet lika oemotståndligt som jag gör med den varma korven hos Ikea – att vi kan inte låta bli att slå till…

Jodå, jag finner att 1445 SEK är synnerligen prisvärt erbjudande för en returresa från Arlanda till London den 10 december med retur den 13/12. Jag är en sådan person som gärna reser, bara av reslust så där, och vill då uppleva resan som – en smula bekväm.
Då blir denna tänkta Londonresa betydligt dyrare – 9495 kr:
600 kr – Bilparkering vid Arlanda
450 kr – Gatwick Express (tåg in till London city)
500 kr – taxi (t o r) Victoria station till hotellet
6500 kr – Blakemore Hyde Park Hotel (3 nätter med frukost)

OK – man kan visst ha åsikter om detta. Det finns andra och billigare hotell, jag kan också ta tunnelbana i stället för taxi – och kanske något mer jag just nu inte tänker på.
Men det finns fler merkostnader också: bilresan Vingåker-Arlanda drar en del diesel, matkostnaderna under resan är betydligt högre än i Vingåker.
Ja du vet ju hur det är…

Men jag vill bo på Blakemore Hotell, det har jag gjort de senaste sju gångerna jag besökt London. Jag vill åka taxi och inte trängas på tunnelbanan med dess byten.
Jag åker inte till London för att spara pengar – jag sa ju att jag vill att mina resor ska vara – bekväma – annars åker jag ju inte.

OK – Norwegians pris upplever jag inte längre – som oemotståndligt – när slutpriset blir runt 8000 kr dyrare. 

Se där – några små funderingar kring ett – priserbjudande…