En lovande måndag…

…rubriken betyder just inget särskilt. I alla fall inte annat än att jag gillar måndagar i allmänhet och denna har ju startat med en tämligen blå himmel och det efter en skön natts sömn.

Bra då har vi klarat det. Då återstår då bara för mig att försöka komma på vad det var för viktigt jag ville framföra – det där som fick mig att starta upp datorn. Så mycket minns jag i alla fall att det var en del funderingar som passerade under gårdagskvällen där jag långt in på natten satt på verandan i sällskap med ett glas vin.

Det är – för mig då – ett av livets ljuvligheter att under tillräckligt ljumma kvällar – på så sätt få avsluta en dag.  När kyligare kvällar infaller flyttar jag in till favoritfåtöljen.
Jag tror att är den kombinationen av funderingar och vin som hållit mig frisk genom livet. Inte varit sjukskriven en enda dag sedan oktober 1967.

Kanske har det där med att jag alltid haft så intressanta och roliga jobb också spelar in.

Nåväl, säger jag till mig själv, i ett försök att återkomma till de under gårdagskvällen så intressanta tankarna.
Lite vagt minns jag så att det var någon som i en kommentar på DGS (Det GodaSamhället) som undrade varför vi inte använder ordet ”socialist” lika fnysande/nedsättande som t ex Löfven säger – rasistfascistnazist – till folk som sympatiserar med SD.

Där, i kvällsmörkret, fann jag det vara en synnerligen sympatisk fråga. Och jag tror att anledningen till den känslan var (kanske fortfarande är) att det är f-n i mig inte SD som förstört det som en gång var – ett attraktivt Sverige – utan bovarna till den saken är huvudsakligen – Socialisterna.

”Jag kan inte påminna mig att vi i modern tid haft en politikergeneration som varit så frånkopplad från vardagliga realiteter runtom i landet som den som nu sitter i ledningen för Sverige. Med sin handfallenhet inför urgröpt välfärd och utvidgade parallellsamhällen framstår de som drop-outs från verkligheten.”
Lars Åberg i AB

Inte heller kan jag tänka mig att SD på något sätt – om de så blev största parti med egen majoritet – skulle få för sig att vända Sverige till något läge som kan beskrivas som nazistisk.

Jag kan förstås också ha varit påverkad av den Youtubevideon av Henrik Jönsson jag tittat på tidigare under gårdagen och som påverkade mig – negativt – till allt vad politiker heter.
OK – jag har inte bestämt mig fullt ut vad gäller dem i Vingåker men de ligger bättre till…

Kommer jag på de andra kloka saker jag funderade över återkommer jag…

En stärkande halvtimmespromenad rensar bort en del oviktigt skräp ur hjärnan. Men i stället vaknar annat upp – som ett konstaterande :
”Märkligt vad de kritiska kommentarerna mot dagens regering flödar fram allt tätare på de bloggar jag läser och hos alternativa media”.

En roar mig speciellt:

Ordbajsaren Löfven:
”Sverige behöver en nationell samling.”
Utesluter SD från samtal…

Dessutom läser jag – men förmodligen inte du – vad Johan Hakelius skriver…