En lurig dag…

…och dessutom måndag. Påverkar mig inte det minsta vill jag framföra. Blir dock allt mer påverkad av en växlande känsla av – uppgivenhet – tror jag är det rätta ordet. Och som växer lite mest varje dag då jag gör mina sedvanlig rundor bland de bloggar jag följer – och donerar pengar till varje månad. Som:
https://anthropocene.live
Där Lars Bern med jämna mellanrum förser mig med ny viktig information så påverkar mitt – tänkande. Som det här

Det Goda Samhället – där Patrik Engellau med sina medskribenter förnöjer min tillvaro högst betydligt. Du kan här ta del av ett av dagens inlägg:
Ett kompromissande folk

Vid morgonkaffet blev jag sittandes en stund i funderingar som: ”Undrar hur många i Vingåker som tar del av sådana här texter?”
Inte många antar jag, viskade jag till mig själv och suckade lite smått.
OCH – bäste läsare – om du nu har läst den första länkningen till texten som har rubriken:
”Kina går åt ett håll och Sverige åt motsatt” och så kanske du kan förstå min växande känsla av uppgivenhet när du läser texten om en ”visumansökan”.

Jag tänker Sverige är galet – men det kanske ska stå Svenska myndigheter – jag kan inte bestämma mig…

Om Vingåkersborna, våra lokala politiker och kommunens tjänstemän vågar jag själv just inte framföra några egna åsikter…

Nå, det finns ju trevliga saker i livet också – som att jag i dag ska byta till sommardäck på bilen (som jag längtat) och det får mig att ännu mer längta till den kommande bilresan Madame och jag bokade nu i helgen – till Norra Wales – via lite kulturupplevelser i Brügge (Belgien) innan färja Calais-Dover och övernattning i Stratford upon Avon innan vi hamnar vid vändpunkten Betws-y-Coed i Snowdonia National Park för en tre-fyra dagar – innan vi återvänder mot Vingåker i behaglig takt (först) via nattfärja – Hull-Rotterdam…

Lämna ett svar