En önskad lokalpolitiker…

Jodå, det händer enstaka gånger att jag också tänker ”Jag måste vara galen”. Vilket poppade upp när jag läser i AB att den ”folkkära tittarfavoriten” Ingalill Mosander måste sluta med sina populära inslag i ”Go kväll”.
Att där prata om böcker och bokläsning.

Nå, jag kopierar en del text ur ABs artikel och ber att du försöker tänker dig läsa samma text (med vackra omdömen) men att då byta ut orden bokbranschen och böcker till någon inom lokalpolitiken i Vingåker.

Även inom bokbranschen tycker man beslutet att lyfta bort Ingalill Mosander är märkligt.

– Jättemånga människor har genom henne fått utomordentliga boktips, säger Ann-Marie Skarp, förlagschef och vd på Piratförlaget.

Att ha någon som kan väcka läslust (intresse för lokalpolitik) och inspirera människor till att läsa är viktigt för alla – även för bokbranschen (Vingåkersborna) , menar Dorotea Bromberg, förlagschef och vd på Brombergs förlag, som tycker beslutet är mycket tråkigt.

– Hon är otroligt viktig och sprider en sådan läslust (intresse för vår lokalpolitik) . Hon är helt unik helt enkelt, säger hon.

Vad gör henne så speciell?

– Hon har allt som krävs för att kunna tala om litteratur (lokalpolitik) på ett lättillgängligt sätt.

Har ni kunnat märka en ”Mosander-effekt” när hon pratat om era författare i tv?

– Ja, det har märkts, helt klart. Jag tror det är det program som haft mest effekt på bokförsäljningen (Förståelsen av vår kommun) , säger Dorotea Bromberg.

Ann-Marie Skarp menar att Mosander spelar en viktig roll för läsarna genom att gallra i den enorma bokutgivningen (mängden floskler):

– Hon har varit en otroligt bra vägledare. När hon sagt någonting har man märkt att det betytt mycket för intresset för böcker (för lokalpolitiken i Vingåker).”
(min kursivering)

Hm – man skulle ju då lätt kunna se framför sig en entusiastisk lokalpolitiker som – i samma berättande stil som Johan Hakelius – förklarar för oss (okunniga) i Vingåker t ex om sina funderingar kring det här med – kommunalskatten…

En som däremot vet det mesta om kommunalskatter är Göran Persson -Expressen skriver:

Den tidigare statsministern Göran Persson riktar svidande kritik till Socialdemokraterna.
I synnerhet kritiserar han skattesystemet, rapporterar TT.

– Den fråga som är akut och farlig är kommunalskattediskussionen, där du kan säga i dag att den som betalar högst skatt får sämst service, sa Persson på en pressträff på tisdagen.