Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

En smula dysterhet…

…kanske en och annan Vingåkersbo kände aning av, vid synen av det tunna snölagret på marken. Bistrare tider väntar kanske han/hon tänkte.
Dock inte jag – men den känslan kom lite smygande lite senare när jag läste vad Chris Forsne skriver på ledarsidorna.se.
Och hamnade i ett vankelmodigt funderande där jag hoppade mellan att ibland känna ”en smula lycka” av att igen få läsa en text som får mig att – tänka – och en smula dysterhet av den framtid Forsne beskriver.
Om du klickar dig in till Forsnes text så läs även kommentarerna till vad hon skriver – de flesta förstärker känslan av ”ett kommande dystert Sverige”.

Hur många i Vingåker som nu bryr sig om den saken – funderar jag också på – när jag tar del av att 45,82 procent av ortsborna röstade på de fyra parter som i dag styr politiken på riksplanet – med ytterligare 7,09 procent som gav sin röst till deras stödparti – Vänsterpartiet – sammanlagt 52,91 procent då.

OK – medan du funderar över hur din åsikt om den saken ska formuleras – sitter jag antagligen och själv funderar över de här raderna:

På sikt avskaffa tvångssystemet med skolplikt. Det är otidsenligt och skapar mycken vånda.  I dagens system har eleverna bara en skyldighet, att vara på plats i skolan. Detta är helt befängt. Skolan ska inte vara en plikt, utan en förmån. Att gå i skolan är att ta ansvar för sitt lärande.

Och när jag tror att jag tänkt färdigt om den saken ska jag fortsätta med:

”Även feminister får till slut acceptera konsekvenserna av sitt handlande även om det bär emot.” – som fått svaret:

”Nej, det är absolut felaktigt. Kvinnor avkrävs aldrig ansvar på samma sätt som män. Detta är ett av huvudskälen till varför det är olämpligt att ge dem politisk makt. Som ett exempel kan vi ta dagen läge i Sverige. Nästan alla unga kvinnor röstar på partier som mycket tydligt stöder massinvandringen. Men vare sig de själva eller någon annan håller dem ansvariga för konsekvenserna. När allt går åt h-vete kan de göra som Åsa Romson och gråta en skvätt.

Frågan är inte om kvinnornas rösträtt ska avskaffas eftersom det är helt uppenbart att detta kommer att ske. Det som är av intresse är istället vem som ska göra det och när. Om utvecklingen bara fortsätter som nu, blir det muslimerna som tar hand om saken. Då förlorar vi även hela vår civilisation och kultur.
Eller så tar vi västerländska män tag i saken.
Då kan vi lösa alla immigrationsrelaterade problem på en kafferast.”

Sådana klara åsikter kommer att kräva (i kväll) minst två glas vin i favoritfåtöljen för att kunna reda ut var mina tankar slutligen hamnar…