En tanke i sena natten…

…blev nattens rubrik där jag kanske kunde ha använt samma som i går.
(Hur smarta är de?) Vi får väl se vad texten kommer fram till.
Hur som haver – jag kom att börja fundera över att de som styr och ställer i kommunen säger sig vara så starkt angelägna om att värna om miljön i Vingåker. Och jag vill nog tro att de gärna vill visa det för oss ortsbor genom att de leasingbilar kommunen hyr ska vara av den mest miljövänliga sorten.
Efter en första beställning av elva elbilar – tror jag mig förstå kommer det de kommande åren kommer att bli allt fler av den modellen.
Om detta har jag inga som helst negativa åsikter.

Men jag får inte riktigt ihop det med kommunens stora belåtenhet över vårt lokala Outletområde, som enligt vad kommunen själv anför ”har runt 500 000 besökare om året.”
I en tidigare sammanställning om besöksnäringen i Vingåker skriver kommunen:

”Besökarna till Vingåkers Factory Outlet är en skatt som inte vi tar tillvara på i den utsträckning som vi borde göra.
(min fetmarkering)
Försöket med mobila turistvärdarna under sommaren 2011 visade tydligt att besökarna är upptagna med sitt förbestämda besök och sedan är de intresserade av att hitta någonstans att äta.

Du läste första meningen där va?
Kommunen skriver också:

Vingåker är vida känt för vårt outletområde med främst Vingåkers Factory Outlet som dragare. Kunder är främst män och kvinnor 25 –50 år,  från ett område med större städer inom 20 mils radie från Vingåker.

Mmm, hummar jag för mig själv – för nog vågar jag väl tro att de allra flesta av kunderna kommer hit – i sin bil. Om jag lite slarvigt så där – antar att den halva miljonen besökare åker 100 km i snitt för sitt besök så blir det ju en del mil  – med vidhängande påverkan på klimatet. Årligen…

Jag tror inte att kommunens (kommande) elbilar räcker som klimatkompensation för det. Det var väl där någonstans mina funderingar (mycket kort) hamnade i gårdagens rubrik.

Men det vore inte rättvist, för kommunen måste, som vi alla, leva i verkligheten och då får man emellanåt vara lite flexibel i sitt miljötänk.
Och om det har jag heller inga negativa åsikter…

Lämna ett svar