Framtiden…

…kom på tal när Madame och jag besökte min sedan 1983, mycket gode vän, Leif G V Persson och hans fru Mari-Anne – boendes i Vedevåg, Lindesbergs kommun, är det väl bäst jag förklarar tänker jag, eftersom en av mina vanliga fördomar är att ”svenska folket är tämligen urusla på det egna landets geografi”.

Och det tror jag inte kommer att förändras nämnvärt i framtiden med tanke på de redovisade skolresultaten.
Och vad jag får ta del av för förslag på lösningar på den frågan.

Jag vet inte säkert, men kanhända att M och jag påverkade framtidens klimat i går enär vi tog bilen för besöket.
250 km tur och retur – en ren nöjestripp…

Lyssna nu noga era jämrans humörförstörande klimatfanatiker ”Hur fan skulle vi annars ha tagit oss från Vingåker till Vedevåg, via det inplanerade besöket hos det stora köpcentrumet Marieberg utanför Örebro?”
Och dessutom bor Persson med fru ett par kilometer utanför centrala Vedevåg i ett underbart hus i skogen alldeles intill en sjö.
Nå, dessutom vill inte M och jag gärna göra resor och där vara tvungna att ta hänsyn till gles kollektivtrafik.
Alltså – som de flesta normala svenskar – som inte bor i stora städer.
Om ens där…

Men en stor del av våra samtal skilde sig betydligt från andra ”normala” svenskar – vill jag tro – vi pratade nämligen mycket om politik.
Den svenska rikspolitiken.

Och den handlar ju till stor del om framtiden. Och där var vi inte optimistiska någon av oss. Det sista där – mycket snällt skrivet.
Och känner plötsligt att jag nog ska avsluta den delen av texten här. Eftersom den annars skulle bli någon kilometer lång och innehålla många svordomar.

Nåväl, att besöka Marieberg, åstadkom efter en timme, en stor lust att få sitta ner och – fika.
Vilket Madame och jag gjorde och kom i gemensamma funderingar kring det här med att ”Hur skulle en plats som Marieberg kunna existera utan bilar?

Går ju inte. ”Alla kunder kommer ju med bil” – vilket är förståeligt då Marieberg ligger en bra bit utanför centrala Örebro och att där finns storheter som Ikea, Bauhaus osv – där köp ofta kräver bil för att kunna transportera hem vad man köpt.

Jag har förstås läst ett gediget antal texter som förklarat för mig vilket förkastligt liv vi svenskar lever utan minsta tanke på kommande generationer.
Du, bäste läsare, jag bryr mig inte.
Kanske mest av den anledningen att klimatalarmisterna aldrig har brytt sig om att förklara för mig vad deras krav skulle åstadkomma för slags – samhälle.
Och kommer på att jag skulle gärna lyssna på hur våra lokala miljövänner beskriver hur t ex Marieberg, vårt eget Outlet osv skulle överleva om deras syn på framtiden skulle bli av.
Det skulle bli en framtid med många arbetslösa.

Funderar jag, och blir sittandes i smått uppgivna funderingar – över alla dessa märkliga människor.

Min egen framtid då – börjar jag tänka lite på.
Tja, rent personligt har jag, just inte något att oroa mig för. Känner mig frisk och kry, har en del fritidsaktiviteter som förgyller tillvaron både vad gäller utförande som att det har gett mig ett antal vänner.
Vännen Leif G V Persson, tillsammans med (medskribenterna) Åke och Clemens – och dagliga besök hos alternativa media plus många korsord – ser till att hålla Alzheimer borta. I samarbete med att jag inte har tv.

Dessutom har jag så pass bra pension att jag kan spara 5-tusen kronor i månaden om jag vill. Men varför skulle jag vilja det?
Barnen?
Ha – mina tre grabbar har kommit till världen med en lyckad kombination av –  begåvning från sin mamma och stark reslust från mig.
De tjänar mer pengar än vad jag någonsin gjort och de reser mer än vad jag kommer att hinna göra.
Nix – här sparas ingenting utan jag fortsätter att unna mig att njuta av livet – där Madame står på första plats.

Jag tänkte att du möjligen var en smula nyfiken…

Lämna ett svar