Hur ska man…

…tänka, funderar jag, när man redan till morgonkaffet kan läsa sånt här?

”De europeiska systerpartiernas utveckling visar, att de svenska socialdemokraterna löper stor risk att bli det tomma skal som deras franska systerparti redan blivit. Detta svenska, traditionella arbetarparti styrs utifrån den urbana medelklassens värderingar. Redan syns tecken på revolt främst från landsortens väljare.
En viktig, omhuldad väljargrupp för S är invandrarna, främst de muslimska. (Den som vill se alla förbindelser mellan S och muslimska organisationer kan vända sig till Westerholms ledarsidorna.se).
Detta låser socialdemokratins handlande, främst i invandringsfrågan, förstås, på ett sätt som gynnar SD.
Socialdemokratin utsätts alltså från korstryck från sina gamla kärnväljare som nu går till SD, från sina väljare i storstaden som lika gärna kan tänka sig Mp, L eller C, och från invandrargrupper som ibland, när de väl fått en mer etablerad ställning i landet, känner sig lika hemma i SD som svenska arbetare.
Uppgörelsen med Liberalerna och Centerpartiet understryker partiets vånda och brist på självförtroende. Mister partiet makten har det ingenting. Alla idéer är borta. Det vet partiledningen.
Det är därför den har sålt sig så billigt. Partiet har sålt smöret och tappat slanten.”

OK, jag kan förstå om någon skulle se mig som en aning märklig person – som så tidigt en ljuvlig sommarmorgon – slösar bort min tid på att läsa om politik.
Och kanske det var så jag också tänkte eftersom jag i min obeslutsamhet i stället började fundera över om jag skulle innefatta augusti som en sommarmånad eller början till en kommande höst.

Nåväl, snart insåg jag ju att jag verkligen gillar att läsa om vad andra personer har för åsikter om den svenska politiken. Och särskilt då när de ”tycker som jag” och därför skäller på våra odugliga ansvariga för läget i vårt land.

Därför länkar jag gärna till Patrik Engellau för att ge ytterligare ett exempel på hur en sådan (klok) person ser på tillvaron.

Om augusti har jag ännu inte bestämt mig…

Lämna ett svar