I otakt…

Den korta rubriken kommer ur en annonstext du läsa i förra inlägget. I mitt fall vill jag lägga betydelsen att jag inte särskilt ofta går i ”takt med alla andra”. 
Jag tycker mest olika/annat – än andra. Är min egen uppfattning.

Formade sig till en slags fundering där jag satt i favoritfåtöljen (FF) och sorterade tankarna kring dagens upplevelser. Mest blöta sådana, ville jag tycka, trots att jag höll mig inomhus under de kraftiga regnskurarna.
Madame och jag for på förmiddagen till Ingvaldstorp och inhandlade blommor för att piffa upp trädgården en del. För all del, även huset, som nu har pelargoner i lådor vid fönstren.

Åter till stunden i FF där jag plötsligt noterade en skillnad mellan mig och de kvinnor jag är bekant med – de är alla ”åskrädda” medan jag personligen njutningsfullt tar del av blixtar och åskmuller.
Ingen stor sak alls, tänkte jag och glömde bort den tanken. För plötsligt kom jag att tänka på rubrikens ord och därmed också vad jag läste i kommuntidningen om att Vingåker säger sig ha ”vunnit pris i Miljöfordonsdiagnos 2019”
Och mindes tydligt hur irriterad jag blev när jag läste de här raderna:
”Men en av Vingåkers kommuns ledord är – våga – och för att ta sig an klimatkrisen måste vi våga satsa. 
Vingåker tar sitt ansvar genom att vara en smart landsbygd som vågar göra förändringar i stor skala.”

Jag vågar klart anföra att Vingåkers kommun upplever inte den minsta klimatkris.
Här är luften klar och ren och här finns inga tunga industrier som smutsar ner…
Så vad är det då som Vingåkers kommun känner att de måste ta sig an att göra?
Vad är det då för någonting som Vingåkers kommun då ”tar sitt ansvar för?
Jag vågar nog påstå att det finns ingen näraliggande – lokal klimatkris – att oroa sig för.

Eftersom det (mest) bara är begåvade läsare som tittar in här hos nattgöken vill jag tro att ni förstår att jag – raljerar – spelar mer dum än vad jag är…

Jag begriper förstås att skribenten till de orden menar att Vingåkers kommun ”tar ansvar för hela planeten” – kanske av den anledningen att man har bibringats uppfattningen att en sådan klimatkris finns någonstans just bortom Flen.

Där går jag i klar otakt med kommunens ansvariga. För jag har den bestämda uppfattningen att våra ansvariga inom kommunen ska lägga 100 procent av sin arbetstid på att se till att livet i Vingåker blir allt bättre och ge fan i att rädda planeter och annat trams de håller på med – och har fått igenom i KF tidigare.

En slags förtydligande från förra inlägget:
Om du ser journalistiken som en möjlighet att främja ståndpunkter du »brinner för« är det här inte ett jobb för dig.
Engagemang av den typen hör hemma på fritiden.

Bästa ansvariga i kommunen – byt ut ordet ”journalistiken” till lokalpolitiken och du ser en perfekt beskrivning av vad jag anser om saken.

Frågor på det?

Lämna ett svar