Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Illasinnade bombdåd…

Tycker jag är ett mer berättigade ord än de ”sprängningar” som de stora tidningarna hellre använder. Tänker jag när jag i Aftonbladet läser de här raderna:

Det sprängs som aldrig förr i Sverige och knappt några av brotten klaras upp. Inrikesminister Mikael Damberg (S) sätter sitt hopp till hårdare straff och nya verktyg för polisen.

Hårdare straff? inrikesministern får ursäkta – men det tror jag inte får den minsta påverkan på de personer som ägnar sig åt sådan verksamhet som – bombdåd.
Vad tycker mig förstå har vi synnerligen hårda straff för – mord – men det verkar inte minska antalet som sker.
Så vad spelar då skärpta straff för roll?
Funderar över om jag ska använda ordet – floskler – om vad inrikesministern svarar på en sådan fråga – då ”sprängningarna ökade markant under 2019:
– Vi måste ha en lagstiftning som ger ordentliga straff för den när typen av brott som skapar så mycket otrygghet och kan drabba vanliga hederliga människor på ett väldigt grovt sätt.

För all del, tänker jag, men är inte den större frågan – hur ska nu polisen få tag i den växande skaran ”sprängare”? Inrikesministern igen:
– Jag har stora förväntningar på att polisens utredningsarbete leder framåt och att vi får se fler fällande domar för den här typen av brott.

Önskedrömmar, mumlar jag till mig själv…