Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

KF-mötet?

Du, sa Clemens, jag trodde du skulle bevaka morgonens KF-möte och så finner jag dig gå omkring helt overksam hemma i ditt hus. Vadan detta?

Tja, svarade jag, jag kom på bättre tankar – kanske. Förmodligen efter att i går kväll – igen – tittat igenom KF-mötets föredragningslista och kände att ingen av punkterna egentligen påverkade mitt kommande liv.
– Nå, kanske punkten 13 då, fortsatte jag, den som handlar om kommunal skattesats 2019. Men kände hur ointresset bredde ut sig för jag kände hur tanken passerade – en 50-öring hit eller dit påverkar inte mitt vardagsliv på något märkbart sätt.

– Då har vi nog haft samma uppfattning om dagens KF-möte, sa Clemens, för även jag har svårt att uppbåda minsta intresse för t ex de medborgarförslag som inkommit från Högsjöhållet, om en ny lekplats där och att man även vill få till en cykelbana mellan Vingåker och Högsjö.
Samma här, sa jag, och jag undrar hur den kvinnliga förslagsställaren motiverar cykelbanans tillkomst med sina argument: ”Skulle vara bra ur både miljöperspektivet och för folkhälsan”.

– Inte genom att ha tänkt på kostnaderna för att bygga cykelbanan i alla fall, mumlade Clemens, och jag antar att ”de många som dagligen åker mellan Vingåker och Högsjö” och vill ställa bilen av miljöskäl då hellre tar bussen än cykeln för att i motvind trampa de runt 12 kilometerna – enkel väg…

– Ett tag, sa jag, var jag lite smått intresserad av att få ta del av vilka som skulle väljas till kommunens nämnder, men intresset försvann när jag kände att ”Det spelar nog ingen roll det lär nog bli som det har varit”.

– Ja jo, vi får väl så småningom se hur det blir med den saken, sa Clemens.

Och så övergick vi till att lufta våra funderingar kring det här med regeringsbildningen. Vi båda stönade smått uppgivet och enades om att vi var gediget trötta på allt vad rikspolitik heter…