Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Kuriren säger upp…

Hm, mumlar jag för mig själv, när jag läser att det kommer att bli personalneddragningar hos Sörmlands Media – som står som ägare till Katrineholms-Kuriren.
Inte alls oväntat, då koncernen under många år visat negativa siffror och självklart vill den nye ägaren av Sörmlands Media städa upp i ett försök att få tillbaka en vinstnivå.

Kuriren skriver:

– Det är naturligtvis ett tufft och känslomässigt besked att ge. Samtidigt gör vi det här för att värna den lokala journalistiken och säkra utgivningen i framtiden. Det är ett måste för att överleva i det tuffa medielandskap vi lever i och är inget unikt för oss i Sörmland. Så här ser det ut i hela Sverige, säger Jenny Hoflund Bergvall.

Förändringarna beräknas beröra ett 60-tal anställda inom Sörmlands media.

Det ser dock ut som om de flesta nerdragningarna hamnar utanför journalisterna. Den tidigare chefredaktören Marie Hillblom är dock uppsagd.
Ett antal funktioner – däribland ekonomi, it, annonsproduktion och privatmarknad – försvinner och kommer att centraliseras till NTM i Norrköping.
Hur det kommer att slå bland de anställda på Katrineholms-Kuriren redovisas inte – beroende på att förhandlingar om det ska äga rum.

För egen del ser jag – med viss nyfikenhet – fram emot hur det här kommer att slå för K-kurirens läsare – men den nye ägaren säger att målet är att kunna leverera ännu bättre tidningar.

Ett bra ”mål” där jag personligen är oerhört nyfiken på hur innehållet i dessa ”bättre tidningar” skulle beskrivas av de nya ägarna…

För egen del hoppas jag att det innebär att det ska innebära en tuffare hållning mot ”våra floskelpratande politiker” på så sätt att de snart får tampas med följdfrågor (Vad exakt menar du med det?) på vad de påstår.

Sörmlands Media ger ut dagstidningarna Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren sex dagar i veckan.
Den nye ägaren till Sörmlands Media är:

NTM  – som är en av Sveriges största mediekoncerner med verksamheter i Östergötland, norra Småland, Sörmland, Uppland, Gotland och Norrbotten.
NTM omsätter 1,8 miljarder kronor och har cirka 1400 anställda.
Huvudkontoret ligger i Norrköping.