Märkligheter…

…tänkte jag flera gånger vid fikat efter lunchen. Och undrade lite över hur de klimatengagerade i Vingåker reagerar över en sak jag fick vetskap om under kaffestunden.

Bärsäsongen är här och i år har över 6 000 bärplockare ansökt om arbetstillstånd hos Migrationsverket, de allra flesta från Thailand
.

Man kan på goda grunder tro att dessa bärplockare får arbetstillstånd – men inte kommer att cykla hit, eller åka tåg, utan kommer till Sverige med flyg. På nätet läser jag många kommentarer kring detta (inga från Vingåker vad jag kan se) – som:

”Här finns 100 000 tals arbetsföra bidragstagare som vi kan skicka ut i bärskogarna och tjäna till sitt uppehälle utan att ligga skattebetalarna till last, men att ställa krav på dem är ju rasistiskt eller hur ?”

Att flyga 6000 Thailändare på tur och retur-resa frestar på miljön – kan man ju få för sig att de klimatängsliga anser.
Vilket får mina funderingar att hamna i att jag därför förväntar mig att de mest ivriga av dem i Vingåker nu kommer att skriva syrliga insändare i Kuriren där de kräver ”åtgärder från regeringen för att stoppa detta oansvariga klimatpåverkande agerande” och snart också kräver att få gå med i Pridetåget i Vingåker den 3 augusti med plakat som kräver ”bort med de utländska bärplockarna” – eller något liknande.
Där ordföranden i vårt lokala Miljöpart givetvis går i spetsen kanske hand i hand med – inbjudna – vår världsberömda Greta.
(Det vore väl ett smart sätt att sätta Vingåker på kartan)

Jag kollar lite på rubriken till förra inlägget och bestämmer mig för att i väntan på att den – lokala ”smartexplosionen” ska hinna genomföras och nå alla i kommunen – fortsätta förklara att ”Jag givetvis ironiserar över sakernas tillstånd” när jag skriver som jag gör här ovan.
Vissa saker är smått omöjliga att genomföra – trots alla välmenande (?) protester…

Jag fortsätter mitt raljerande, märker jag, när jag övergår till nästa ”lilla märklighet”. Och nu vet jag TMF (TaMigFan) inte vem jag vänder mig till – men i dagens Expressen läser jag – denna verkligen skrämmande uppgift:

Ormbett skördar årligen ett stort antal dödsoffer världen över.
Var fjärde minut dör en människa till följd av ett ormbett.

Du har förstås inte den minsta aning om hur många minuter det går på ett år – därför ska du få veta det här. Hur ska du annars kunna värdera – få en uppfattning om – vad siffran var fjärde minut betyder i det verkliga livet…

Ett år innehåller 365 dagar. 1 dag innehåller 24 timmar. 1 timme innehåller 60 minuter. Således är det 525,600 minuter på ett år.  
Dela så de minuterna med fyra och du får antalet människor som – årligen – dör av ormbett.         

Och så konstaterar du (givetvis) att ”Sorgligt – men det kan vi inte göra ett skit åt i Sverige”.   
I alla fall inte mer än vi kan påverka antalet årliga dödsfall på grund av hur Sverige påverkar det globala klimatet…

Dags för påtår…

Lämna ett svar