Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Oj då

Rubriken står för vad jag mumlade till mig själv när jag – på Facebook – läser vad Centerpartiet i Vingåker där skriver:

Valet 9 september är viktigare än på länge. Vi lever i en turbulent tid där allt fler målar med svarta penseldrag – och då misstro och främlingsfientlighet breder ut sig i Vingåker som i resten av landet.
Mer än någonsin behöver vi stå för medmänsklighet, våga se möjligheter och tro på människors drivkrafter.
Vi har tagit ställning. Vi vill framåt.

Det första påståendet håller jag med Centerpartiet i Vingåker helt och fullt om. Men kanske inte som de föreställer sig att förnyelsen ska se ut.

I nästa tankereaktion blev jag en aning irriterad över dessa till intet betydande C-floskler utan bara står för en radda ”vackra ord”.
Nå, det får väl stå för mig då enär mitt tålamod är överfullt av liknande raddor från alla övriga partier också och orkar inte med flera.

Det är väl en sak det – men jag blev synnerligen överraskad av att Centerpartiet i Vingåker så bestämt påstår att här: misstro och främlingsfientlighet breder ut sig i Vingåker som i resten av landet.

Att det förekommer i Vingåker har jag svårt att ta till mig. En och annan tokskalle finns förstås som både målar med svarta penseldrag och som har rasistiska åsikter. Men de är nog inte fler här än i Centerpartiet på riksnivå.
Eller i Miljöpartiet – viskar han bakom örat…

Jag personligen är en av dem som gärna målar framtiden med svarta penseldrag – i alla fall de gånger jag tänker på dagens regering och den fega, smått obefintliga oppositionen där bl a den helt obegripliga Annie Lööf finns med som ett störande inslag – samtidigt som jag sätter mig ner för att skriva.

Som nu – när jag just återkommit bostaden efter att ha förtidsröstat och därefter driven av ren irritation över dagens politiska idiotiska floskelöverdrifter – slog nytt personligt rekord vad gäller tiden för klippning av gräsmattan.
Nix – C och MP fanns inte med i mina valkuvert.
För ”jag har tagit ställning och vill en aning tillbaka”