Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Politikerförakt?

Töntarnas mångfalds-festival?

Jag är väl ingen stor beundrare av vare sig Expressen eller Aftonbladet.
Men ibland så händer det att någon av tidningarna förvånar mig…
Känner jag när jag ser den här rubriken i Expressen:

Ann-Charlotte Marteus:
Morgan Johansson ger väljarföraktet ett ansikte

Marteus börjar sin text så här:
”Det var skakande att se migrationsminister Morgan Johansson (S) intervjuas i söndagens Agenda. Han frågades ut om den nya, generösa migrationspolitiken som ska införas och om Socialdemokraternas brutna, för att inte säga pulvriserade, vallöften. (min kursivering)
Partiet gick till val som garant för en stramare migrationspolitik.
Nu ska man genomföra C- och MP-politik.”

Marteus säger sig vara skakad av vad hon sett på tv. Jag undrar jag om Morgan Johansson känner sig minsta skakad av att få läsa om sig:

”Morgan ler mjukt. Hans ohederlighet är så obesvärad. Bostadskrisen är ju inte under kontroll. Den grova brottsligheten är inte under kontroll. Jihadisthotet är inte under kontroll. Hederskulturen och moralpoliserna i förorten är inte under kontroll. Gränserna är inte under kontroll.
Lärarbristen, sjuksköterskebristen, socialarbetarbristen, polisbristen – ingenting av detta är under kontroll.”

Förmodligen bryr han sig inte alls. Han är ju en ledande S-politiker – säger jag till mig själv medan jag går ut i köket för att hämta mer kaffe.
Och funderar samtidigt lite över hur man som S-politiker i Vingåker ”känner” när man läser denna avhyvling av ”sin” S-minister.
Och hamnar i någon slags känsla av att det skulle vara intressant att få sitta ner med Annelie Bengtsson för att få veta det – och om en sådan person som Morgan Johansson passar in i den värdegrund Bengtsson (till mig) angav som skäl till att hon inte kunde tänka sig samarbeta med vårt lokala SD:
Vissa dagar är jag mer nyfiken än andra.…


Politikerförakt
– nix det tror jag inte alls att vi känner i Vingåker om våra lokala politiker.