Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Rabatt på resor…

Jag får ofta i min e-post erbjudanden om rabatter på olika resor. De flesta kommer från färje- och flygbolag. Denna morgon ett entusiastiskt meddelande från Tallink/Silja Line om 40 procents rabatt på resor till exempel mellan Stockholm och Åbo i Finland.
Va? Jodå och hem igen…
En avkopplande resa jag (sommartid) gjort många gånger och klickar mig därför lite nyfiket in på vad det finns i erbjudandet. När jag företar mig båtresor vill jag gärna unna mig en bra hytt – och sneglar därför vad det skulle kosta att uppgradera hytten från grunderbjudandets E-hytt för 150 kr/hytt till en A-Premiumhytt med havsutsikt.
750 kr vill de få betalt för en sådan hytt och jag kollar lite på vad jag får för att byta upp mig.
Förutom havsutsikten då och dubbelsäng – ingår LCD-TV.

Eftersom jag skulle kunna tänka mig att boka en resa nu i januari känns det (väl) inte så där förmånligt med havsutsikt enär utresan startar 19.30 och att sitta vid fönstret och glo ut i mörkret känns inte så övertygande prisvärt.
Men visst känns det väl då lockande (?) att i stället kunna sitta där i dubbelsängen och långt in om natten och kolla på – TV?

Nä – det tycker inte jag heller trots att jag inte har egen tv där hemma…

Det var det det. Några ytterligare rabatter erbjuds inte – om man nu inte tillhör dem som klarar av att förbeställa måltiderna ombord – då får man 15 procents rabatt på priserna.

Jag börjar ana att jag är en ”grinig jävel” för jag får ingen reslust av att få 200 spänn i rabatt på en resa när jag summerar vad en resa kostar totalt.
Man ska ju t ex ta sig till Stockholm och hem igen.
Vilket får mig att ta upp rederiet DFDS som synnerligen ofta erbjuder mig förnämliga rabatter på båtresor mellan Köpenhamn och Oslo.

OK – nu ska den grinige göra någonting riktigt roligt.
Plocka bort Julen från huset…