Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Så vad är det som händer med alla förnuftiga människor?

Den som ställer den frågan är Jan-Olof Sandgren i ett inlägg hos DGS .
Sandgrens text börjar så här:

”Det har förbryllat mig att PK-sympatisörer jag möter ser ut som intelligenta och i grunden rätt förnuftiga personer, som förstår logiska resonemang. Ändå är det som att dessa egenskaper ”kopplas ur” så fort det gäller svensk migrationspolitik.”

Sandgren fortsätter med: Jag tror de flesta av oss inser att om vi –  och räknar upp självklarheter över vad han förmodar att varje normalbegåvad svensk ”inser” – men inte lever efter.

Reflexioner av det här slaget borde vara självklarheter (och är det också i de flesta länder) men uppfattas i Sverige som extremism. Den som tror att SD är ett demokratiskt parti (vilket det är) blir kallad för rasist eller nazist. Det här är beteenden som går tvärs emot vår nationalkaraktär, som brukar präglas av försiktighet och sparsamhet med känslouttryck.
Så vad är det som händer med alla förnuftiga människor?

Jo, det kan man verkligen fråga sig.

Har vi svenskar förvandlats till vad rubriken i förra inlägget antyder?
Jag tror att jag där räknar bort alla dem som röstade på SD.

En som också, denna morgon, förnöjer mig med sina funderingar om våra ”ansvariga är Patrik Engellau som berättar under rubriken ”Det är skillnad på folk och folk” där skriver om saker som gör mig en smula dyster – över oss svenskar – en samling dårar – viskar jag till mig själv…