Smålurad…

…kan man ju känna sig ibland kom jag att fundera över för en stund sedan. Jag har flugit en del med Norwegian och får flera gånger i månaden ”erbjudanden” om resmål där bolaget erbjuder extra låga priser och denna förmiddag kom ett frestande förslag där jag erbjöds att välja bland prisvärda resor till de flesta av bolagets destinationer.

Och minsann – väcktes inte en liten reslusta? Jo då, och inget konstigt med det jag vaknar nog de flesta dagar med en väldigt lättväckt reslust.
Alltså så klickade jag mig in till Norwegians erbjudanden och fastnade för – Amsterdam. En sympatisk stad jag besökt många gånger men nu inte på ett antal år.
Priset för en resa i september angavs till 499 kronor och hemresan för 589 kronor vilket jag fann intressant. Kunde tänka mig en utresa den 8/9 och hemresa den11/9 – en liten snabbis alltså…
Och klickade mig vidare för att få mer information om restiderna.

Hm – utresans pris gällde bara en avgång kl 08.00. Om vi då tänker oss att Madame vill åka med så vill vi ju sitta tillsammans.
Det får vi om vi är villiga att betala 679 kr per person.
Men det där med att vara på plats på Arlanda för att kunna ta denna tidiga flight ger oss två alternativ – att ta oss till hotell vid Arlanda för natten innan avresan eller att gå upp så tidigt avresedagen att vi hinner ta oss till flygplatsen i så god tid att vi hinner parkera bilen och checka in i så god tid att vi även klarar av den (sedvanliga) tröga säkerhetskontrollen.
Det vill säga avresa vid 02-tiden om natten.

Jaha, hur är det då med hemresan? En aning mer human kan man väl anse – med en avgångstid från Amsterdam 21.20 med beräknad landning på Arlanda 23.20. Och där priset blir 769 kr per person om vi vill sitta tillsammans.
Och där vi sedan nog får föreställa oss en hemkomst till Vingåker strax efter 03.00.

Nej, jag har egentligen ingen anledning att känna mig ”smålurad” men förnimmer i alla fall en svag känsla av det. Den morgontidiga flighten tar bort en del av den första känslan av reslust. En hotellnatt vid Arlanda fördyrar resan, (avresa från Vingåker vid 02-tiden lockar inte alls) liksom de 360 kr per person i prishöjning för att få sitta tillsammans tär också på reslusten.
Småaktigt – kommer jag på mig att tänka.
Helt fel känsla – säger jag till mig själv en stund senare.
Hemresan känns – tankemässigt – mindre besvärlig. 

Men – reslusten förflyttades från Amsterdam med flyg till en bilresa till den vackra tyska staden Dresden. Inget pristillägg för att få sitta tillsammans…

Lämna ett svar