Kategorier
Bjarne Wilmarsgård

Telefonförsäljare…

…drabbas vi väl av lite till mans. Jag själv brukar inte svara om jag ser att det kommer upp ett telefonnummer jag inte känner igen – men nu på eftermiddagen gjorde jag ett undantag.
En trevlig man började med ”Hej Bjarne jag ringer från (ett tv-programföretag jag glömt namnet på) hur står det till.”
Jag förklarade att läget i Vingåker var gott – och lade snabbt till – ”Jag vill berätta att du pratar med en som inte haft tv sedan 2009″.
Jag vill bums förklara att mannen som ringde var mycket trevlig – han blev dock tyst en stund (troligen medan han i huvudet bearbetade – den får honom sannolikt osannolika händelsen att ha råkat på en sådan) men kom till sans och började ställa (snälla) frågor kring hur det var möjligt att leva ett sådant liv.
Eftersom han hade en sådan trevlig ton så svarade jag ganska utförligt.
Och lade där till (lite skämtsamt så där) att: ”min svåger som är psykolog anser att jag nu är helt mentalt återställd”.

Efter ett tag fick jag en svag känsla av att han (möjligen) tyckte sig ha funnit en person med ett liknande mentalt märkligt handikapp som de personer visar, de som hamnar i Lyxfällan. Och jag undrade lite fundersamt om han efter vårt samtal möjligen skulle ta kontakt med sina chefer och få dem att sända ett tv-team till Vingåker…

Men han önskade mig i alla fall en trevlig helg…

Det gjorde också den trevliga personalen hos Valla Däck i Valla dit jag for idag för att beställa nya dubbdäck inför den kommande vintern. Det var dags – de gamla var 12 år och tämligen slitna. De hade hängt med under mina senaste tre Octavia.

Jag for till Valla på rekommendation av Madame (De är bra) som varit kund där tidigare och jag blev en aning överraskad av att anläggningen var så stor.
Nå den 9 november får jag sommardäcken bytta till vinterdäcken och kan med förtröstan se fram emot ett möte med det kommande hala väglaget…