Äntligen

”Vad är det för hemska ”värderingar” min partiledare gång på gång hänvisar till vad gäller SD?”

Äntligen – ropar jag högt inom mig själv – när jag läser vad Ann Heberlein (medlem i M) ställer denna fråga i ett inlägg i Expressen.
Äntligen någon som ställer den fråga jag så länge velat få svar på.
Där jag/du också i Heberleins text kan läsa följande rader:

”Ännu en gång hänvisar min partiledare, Ulf Kristersson, till ”värderingar” som svar på frågan varför Moderaterna inte kan samarbeta med Sverigedemokraterna. Denna gång var det i söndagens ”Agenda” – men jag har hört honom hänvisa till dessa sverigedemokratiska värderingar vid ett otal tillfällen, på Moderaternas Sverigemöte i Göteborg, på Skånemötet, på vår valupptakt i Malmö samt i oräkneliga intervjuer.
Dessvärre har inte Ulf Kristersson vid ett enda av alla dessa tillfällen lagt sig vinn om att precisera exakt vilka värderingar han avser.

Därför ställer jag nu en fråga direkt till Ulf Kristersson: Vilka sverigedemokratiska värderingar är det du hänvisar till?

Var finner vi dessa värderingar? Handlar det om värderingar som uttrycks i Sverigedemokraternas partiprogram? Är det värderingar som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gett uttryck för?
Handlar det om klandervärda handlingar som går att härleda ur en specifik Sverigedemokratisk värdering?

Så vänder jag mig direkt till Anneli Bengtsson, kommunstyrelsens ordförande, som efter valet (då den tidigare majoriteten förlorat den tidigare sammansatta majoriteten) tydligt klargjorde att hon och (S) (för att få behålla makten) skulle – genom samtal med ”alla partier utom SD som inte ansågs ha rätt värdegrund” – försöka samla en ny majoritet.
Vilket hon också lyckades genom att få C att byta sida…

Nå – Anneli Bengtsson vad är det hos vårt lokala SD som är så graverande att de mobbas på detta sätt:

Var finner vi dessa värderingar?
Handlar det om värderingar som uttrycks i Sverigedemokraternas partiprogram?
Är det värderingar som Sverigedemokraternas ordförande i Vingåker, Lars-Göran Karlsson, gett uttryck för?
Handlar det om klandervärda handlingar som går att härleda ur en specifik Sverigedemokratisk värdering?

Jag – Bjarne Wilmarsgård – inte bara vill – utan kräver att få veta…

PS – För övrigt tycker jag Anneli Bengtsson, hela KF och det märkliga folket i Vingåker som inte har sagt ett pip om Bengtssons mobbning av vårt lokala SD – ska läsa det här.
Rubriken till den texten är kort – Rädslan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.