Kiosken i parken…

Du, sa Clemens, vad tror du då om kiosken vid Tennisparken? Tror du att någon fristående entreprenör kan få den lönsam?
Clemens och jag hade pratat lite kring det jag skrev i går om Tennisparken på ”högst personligt” och då hamnade hans tankar i parkens kiosk. ”Bland alla de andra märkligheterna i parken”, som han uttryckte det.

Högst tveksamt att det går att få den lönsam, svarade jag, lite avvaktade så där, då jag egentligen hade velat svara ”Absolut inte”.
Jag har visserligen varit småföretagare under en stor del av mitt liv – men inte i kioskbranschen – och har av tidigare egna misstag lärt mig att jag bör minska ner mina bestämda åsikter om sådant jag inte har goda kunskaper om.

Men vare sig Clemens eller jag kunde riktigt klart framför oss se vilka som skulle kunna vara kunder till kiosken. Och frågade oss också ”under hur lång tid på dygnet (året?) kan man tänka sig att hålla kiosken öppen?”
Med antagligen – få kunder till en kiosk med sannolikt begränsat öppethållande – manade inte fram bilden hos oss av något vi ville beskriva som en lysande affär för en hugad entreprenör – med hyres- och personalkostnader.

Men kommunen säger i Kurirens att de ”haft många intresserade” när de tidigare i år annonserade efter någon som kunde tänka sig driva kiosken.
”Skulle inte förvåna mig det minsta”, sa Clemens, och lade till ”Den sista idioten är inte född än”.
Nå, sa jag, det kan ju vara så att där finns någonting i det hela vi inte begriper

I Kuriren kan man läsa:

Den lilla serveringen i Tennisparken ägs av kommunen. Tanken har hela tiden varit att den ska drivas av en extern entreprenör. I april gick kommunen ut med en efterlysning. Men det var för sent för att hinna få till ett avtal.

– I våras hade vi en inbjudan där man fick anmäla intresse. Vi hade diskussion med några intressenter men vi gick inte i mål med några av olika skäl. Då beslutade vi att vi provisoriskt skulle erbjuda service, säger Camilla Jansson, projektsamordnare på Vingåkers kommun.

För att ändå kunna ha kiosken öppen drevs den av kommunens enhet Mat och måltider.

Clemens tog sig om hakan och mumlade lite för sig själv ”Undrar hur lönsamt det var för kommunen?”
Lönsamt, sa jag lite ironiskt plirande så där, allting kommunen gör innebär en kostnad för densamma.
Särskilt Tennisparken,
sa vi samtidigt, och log självbelåtet åt vår gemensamma kvicktänkta humor…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.