Tennisparken

Ingen sa något. Så ingen frågade. När nu hela notan för Tennisparken står klar för Vingåkers kommunpolitiker väcker den både förskräckelse och ilska. Projektet som skulle få kosta max åtta miljoner kronor har blivit dubbelt så dyrt.

Henrik Wising på Kuriren har gjort ett gott arbete i sin artikel som börjar så.
Och som så graverande tydligt visar hur ansvarslöst man jobbar inom vår kommun. 

Omställningen av parken till en populär mötesplats för Vingåkersborna skulle totalt få kosta åtta miljoner kronor.
När jag läser vad Kuriren skriver i ämnet – säger jag som Anneli Bengtsson har svarat Henrik Wising när hon fick ta del av att Tennisparkens kostnader nu hamnar på 15,7 miljoner kronor:
”Jag blev förbannad”,
Bengtsson – då är vi minst två om den saken
För all del jag delar även till fullo ekonomichefen Elin Höghielms uttalande:
Jag blev förskräckt…

Det verkar man ha rätt att säga om en hel del i den här soppan. Tänker jag när jag läser i Kurirens artikel att totalentreprenör för parkens ombyggnad har varit Skanska där Charlotte Prennfors säger:
– Men vi vet inte vad som ingick i deras entreprenad.

OK – nu vet jag inte vilka som ingår i det vi som Prennfors uttalar sig om. Kanske hon menar ”vi inom moderaterna” – men vi som bor i kommunen får väl sannerligen hoppas att någon inom kommunen har kunskap om avtalet som skrevs.
Förhoppningsvis då några hos de ansvariga inom kommunen dvs samhällsbyggnadsenheten som utfört projektet, och förvaltningsledningen.

Nog kan jag föreställa mig att det finns en och annan ansvarig inom kommunen som för närvarande har en del sömnsvårigheter. Inte minst då kommunchefen Ralf Hedin som är den är ytterst ansvarig för att alla fakturor till kommunen är godkända.

För egen del känner jag hur jag blir allt mer nyfiken på vilka personer som ingått i den ”styrgrupp” Anneli Bengtsson hänvisar till.

– Dyker det upp oväntade kostnader, och det gör det ofta i sådana här sammanhang, kommer man i min värld till politiken och äskar mer pengar. Men det har ingen signalerat om vid återrapporteringarna, säger Anneli Bengtsson, i Kuriren.

Lite på sidan om – men nyfiket undrar jag – hur hade man inom kommunen (styrgruppen) agerat om de plötsligt fått besked om att ”Nu har vi gjort av med alla de beslutade åtta miljonerna men vi har mycket kvar att göra innan parken blir färdig”?

Får jag så bli ännu lite mer ”högst personlig” och framföra att jag personligen finner Tennisparken lika inbjudande som väntrummet hos min tandläkare i Västerås. Vilket – vill jag framföra till min tandläkares fördel – är synnerligen otadligt. Men kan trots det inte locka fram någon slags mysig stämning.

Och Clemens och jag har mumlat lite om att ”den merit som avgjorde att de som fick jobbet att planera parkens utformning måste ha varit att de var ”genuscertifierade och medlemmar i facket” – för någon vida kunskap om hur man skulle åstadkomma omdaningen av parken till en populär mötesplats för Vingåkersborna (som verkar ha varit grundtanken hos beställaren) verkar de inte ha.

Nå – det är jag det – som vad jag förstår – inte kommer att bli någon flitig besökare i Tennisparken.

Och ser nu med spänning fram emot ett kommande ”Distriktsmästerskap i konsten att skylla på någon annan”.
Nå, en sak vet vi – du och jag – det blir vi som får betala Tennisparkens merkostnader.

Som en liten personlig avrundning – en fundering som pockade på uppmärksamhet – Robert Skoglund (S) sägs vara ansvarig för tanken bakom att kommunen drabbats av en årlig Mångfaldsfestival.
Skulle man inte kunna tänka sig att den tidigare oppositionen nu visade lite ”stake” och  – i Tennisparken – arrangerade en Enfaldsfestival – där de inbjöd tidigare KF-majoriteten – plus de väljare som valt dem – för att lyssna på ironiska tal från  – välj själv du…

PS – vi har ju ett skolbygge på gång – skrämmande tankar passerar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.