Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Politik

Det naturliga urvalet…

Som jag skrev lite om i går – fick mig att senare om kvällen få fler tankar om den saken. Kan det möjligen vara så att utvecklingslärans ”De mest lämpade överlever vidare och därmed förbättrar artens fortsatta framgång – även gäller utanför individnivå – dvs – kan överföras på grupper, rent av samhällen/stater?”

Efter en del grubblande – påverkad av kvällens glas rött – ville jag anse att jag vill tro det. Också påverkad av att (hos DGS) ha läst:

”Evolutionsteorin lär oss att människosläktet har utvecklats genom ett naturligt urval. Det betyder att det mänskliga livet under årtusenden har varit tufft och otacksamt. Svaga och sjuka har dukat under. De som inte kunnat anpassa sig till nya förhållanden har också dukat under.”

Du kan kalla mig rasist – men jag kan inte låta bli att tänka tanken ”Hur kommer det sig att vi är så framgångsrika i (norra) Europa i jämförelse med t ex länderna i Afrika eller Mellanöstern (arabiska staterna)?”

Vilket följdes av ett tankehopp om oss i Vingåker ”Är det det naturliga urvalet som gör att vår kommun, sedan länge, traskar bland bottengänget i tidningen Fokus årliga redovisning över de svenska kommunerna under rubriken – ”Här är bäst att leva”?

Jag vet inte, men ska se om jag kan hitta några ”undersökningar” om gruppevolution på internet.

Bäste läsare – har du några egna funderingar om detta så kan du berätta det för mig genom att klicka på ”inga kommentarer” ovanför rubriken.
Vilket står där så – så länge som ingen har kommenterat…

PS – medan du funderar över vad du nu ska tycka ställer jag frågan – minns/vet du vem det var som år 1993 i en bok skrev:

”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd” ?

(Fredrik Reinfeldt i sin bok – Det sovande Folket)