Kategorier
Bjarne Wilmarsgård Politik

Gråmulet…

Åtminstone i Vingåker denna söndag i början av juli – och det kanske är det som påverkar mig att anse att läget för Sverige som helhet kan skrivas – nattsvart. Liksom det långvariga strilande regnet nöter ner mitt (vanligtvis) goda humör negativt gör den nuvarande förda politiken detsamma.
Förmodligen är jag också i skrivande stund påverkad av flera inlägg jag läst på de bloggar jag följer. Som exempel – vad signaturen ”Laura” skriver i en kommentar på DGS:

”Maktkärnan av den socialdemokratiska regeringen vill inte svenska skattebetalares väl. Jag ser det som att de faktiskt gärna ser att det går illa för svenska skattebetalare. Lagom mycket, så att folk fortfarande jobbar ihop pengar till skatten och att butikerna har varor och tågen körs även om man inte håller tidtabellen.
Maktens kärna med några ministrar och ännu flera ”administratörer” på Rosenbad samt chefer på olika myndigheter och verk, har utsett en statsminister att vara en lydig marionettdocka. En skyltfönsterminister som regeringens ansikte utåt. Som missnöjda kan få klaga på. Och skämmas för. Och skratta åt. Men som göms undan när det har blivit för många pinsamheter eftersom den foglige mannen ifråga inte klara situationer utan manuskript.
De som egentligen styr landet är anonyma och tar skydd bakom kulisserna förutom några offentliga ministrar som just Ygeman och Morgan. Båda verkar ha enormt rymligt samvete för att uttrycka sig hövligt. Och ingenting av allt de har åstadkommit, tillsammans med de mer anonyma maktspelarna, har varit till gagn för skattebetalarna. Utan precis tvärtom. De har också hela etablissemanget inkl media till sin hjälp och arvoderar just nu kändisars propagandainsatser med coronakrisen som förevändning. Intresseorganisationer och aktivister blir avlönade som vanligt på löpande räkning av olika myndigheter och verk.

Sverigebilden är bilden av ett land som styrs med oerhört skickligt regisserad korruption som vid en ytlig betraktelse kan se ut som en präktig demokrati.
Som när man skrapar lite på ytan framstår som inkompetent och dum och naiv.
Som när man gräver lite till visar sig vara skamlöst bedrägeri med målmedvetet sikte på totalitär makt utan ens någon tunn fernissa av folkinflytande och frihet. Målbilden är nog som en nordisk variant av nuvarande Turkiet. Inklusive islam.

Sverigebilden är viktig bara för att hålla svenska skattebetalare lugna. Att övriga västvärlden skakar på huvudet åt Sverige stör nog inte maktens folk. Annars skulle de ju inte fortsätta använda Löfven, Ann Linde m fl som avledningsmanövrer.”

Hur orkar han fortsätta?